Diensten

Bij Gezin van de Toekomst ondersteunen we ouders en gezinnen, doormiddel van verschillende diensten.

Waar het waarborgen van een veilige omgeving onze prioriteit is.

Omdat jouw Toekomst telt

Wat kunnen mensen verwachten als ze bij Gezin van de Toekomst terecht komen?

Een veilige setting, waarbij aandacht is voor elke partij en hun verhaal. Veel ouders en kinderen komen bij ons terecht, omdat er een gevoel van onveiligheid heerst. In de communicatie met elkaar, met instanties maar ook onveiligheid op zichzelf. Vooral als er sprake is (geweest) van huiselijk geweld. Daarom gaat Gezin van de Toekomst werken aan het terugkrijgen van die veiligheid. 

MASIC-interview

Voordat een traject start, zal Gezin van de toekomst altijd starten met een veiligheids-risicotaxatie in de vorm van een MASIC-interview. Veiligheid staat bovenaan bij Gezin van de Toekomst. Het interview zal apart worden afgenomen met ouders, waarin doorgevraagd wordt op de relatie tijdens en na de scheiding tussen ouders. Hierin wordt doorgevraagd op eventueel huiselijk geweld, gedwongen controle eb meldingen bij poltie en Veilig Thuis. Afhankelijk van de uitkomst, zal Gezin van de Toekomst indien nodig een veiligheidsplan opstellen, en/of instanties betrekken zoals politie, Veilig thuis en/of Raad van de Kinderbescherming, om het traject zo veilig mogelijk laten verlopen voor ouders en kinderen.

Ouderschapsbemiddeling

Gezin van de Toekomst biedt systemische ondersteuning aan gezinnen (ouders en kinderen) die vanwege complexe scheidingsproblematiek, huiselijk geweld of traumatische ervaringen stress en conflicten ervaren. Met behulp van ouderschapsbemiddeling, Parallel ouderschap en mediation worden de problemen en vraagstukken boven tafel gebracht en gekeken naar de problemen die “onder de ijsberg” zichtbaar zijn. Het traject zal altijd gestart worden met aparte gesprekken, zodat alle partijen zich veilig kunnen voelen hun verhaal te doen. 

Uiteindelijk zal gekeken worden naar de beste manier van ouderschap voor alle partijen en vanuit daar afspraken gemaakt worden. Deze afspraken, die altijd ten behoeven van de kinderen worden gemaakt, kunnen vastgelegd worden in een ouderschapsplan.

Gezinstrajecten

Scheiden of blijven
Twijfel jij en/of jouw partner of jullie de relatie willen voortzetten of willen verbreken? Doormiddel van een gezinstraject en mediationgesprekken ga ik met jullie kijken naar jullie relatie en of jullie deze nog willen en kunnen voortzetten.

Mogelijkheid om na dit traject in te stromen in een scheidingstraject waarin de scheiding van begin tot eind wordt begeleid. Er zal dan een maatwerktraject opgesteld worden op basis van jullie wensen en behoeften.
Indien jullie kiezen voor blijven, krijgen jullie handvaten om jullie relatie extra stevig en liefdevol neer te zetten. Mogelijkheid is het bekrachtigen van jullie nieuwe start binnen de relatie door middel van een ritueel van verbinding en liefde.

Daarnaast biedt Gezin van de Toekomst ondersteuning aan gezinnen (ouders en kinderen) die te maken hebben met de stressvolle gevolgen van (complexe) scheidingen, huiselijk geweld en gedwongen controle. Voorbeeld van gevolgen kunnen zijn, ouderverstoting (geen contact met 1 ouder), uitval op school, ouders die geen afspraken kunnen maken omdat er sprake is van een machtsverschil. Door ouders en kinderen  opnieuw een plek binnen het systeem te geven, kan ieder hierin opnieuw voelen wat hij/zij nodig heeft om bij zichzelf de stress te verlagen.